Kako izbrati primeren žalni telegram glede na vaš odnos s pokojnikom? Na to vprašanje vam pomagamo odgovoriti v današnjem prispevku, kjer smo za vas pripravili vodič za izbiro žalnega telegrama.

Izguba ljubljene osebe je eden izmed najtežjih dogodkov v življenju. V teh trenutkih je pomembno, da izrazimo svoje sočutje in podporo družini in prijateljem, ki žalujejo. Eden izmed najbolj simboličnih načinov izražanja sožalja je žalni telegram. Žalni telegram Vestina lahko naročite kar prek spleta.

V tem vodniku vam bomo ponudili koristne smernice in nasvete za izbiro primernega žalnega telegrama, ki bo spoštoval tradicijo, izrazil vaša čustva ter bo primeren za različne priložnosti in odnose s pokojnikom.

1. Razmislite o odnosu s pokojnikom

Pri izbiri žalnega telegrama je pomembno upoštevati vaš odnos s preminulim. Različni odnosi zahtevajo različne oblike izražanja sožalja. Če ste bili tesen družinski član, bo morda primeren žalni telegram z osebno noto. Če pa gre za kolega ali bližjega prijatelja, boste želeli izbrati bolj splošno obliko, ki pa vseeno izraža vaše iskreno sočutje.

To je pomembno tudi pri žalnem sporočilu, ki ga napišete na sožalnico v žalnem telegramu. Če vam je bila oseba zelo blizu, je primerno, da napišete bolj osebno žalno pismo. 

2. Izberite primeren stil in velikost telegrama

Na naši spletni trgovini je na voljo veliko različnih žalnih telegramov, od klasičnih, do modernih in minimalističnih. Izberite takšen žalni paket, ki se sklada s pokojnikovo osebnostjo in okusom.

Vsekakor pa priporočamo izbiro žalnega paketa s solarno svečo, ki gori do tri leta. Tako boste razbremenili žalujoče, saj bo njihova solarna sveča Vestina v spomin na preminule gorela v vseh vremenskih razmerah.

Nikoli pa ne boste mogli zgrešiti tudi z žalnim paketom, ki vključuje solarno lanterno s kipcem angela, ki bo varoval in spominjal na lepe trenutke, preživete s pokojnikom.

Žalni paket Angel na nebu

3. Simbolika barv

Tako kot pri žalnem cvetju, imajo tudi pri žalnem telegramu lahko barve poseben pomen.

Bela barva recimo simbolizira čistost in nedolžnost.

Žalni paket Slovo

Rdeča nakazuje močna čustva in izraža globoko ljubezen.

Žalni paket Objem tolažbe

Izbira barve je odvisna od vašega odnosa s pokojnikom in vaših občutkov, zato izberite tisto, ki najbolje izraža vaše čustveno stanje.

4. Upoštevajte veroizpoved in kulturo

Različne veroizpovedi in kulture imajo svoje tradicije in običaje glede žalovanja. Če poznate verske ali kulturne običaje pokojnika, se potrudite, da izberete telegram, ki je v skladu s temi tradicijami.

Žalni paket Vera

5. Dodajte osebno noto

Žalnemu telegramu Vestina lahko dodate osebno noto s personaliziranim sporočilom na sožalnici. Napišite žalno sporočilo ob smrti, ki bo v tolažbo žalujočim. V kolikor potrebujete pomoč pri pisanju žalnega sporočila, pa si lahko preberete naš prispevek Kako napisati sožalno pismo ob smrti.

Izrazite sožalje na spoštljiv in personaliziran način

Izraziti sočutje in podporo v težkih trenutkih ni vedno enostavno, zato vam Žalni telegram Vestina omogoča, da to storite na spoštljiv in personaliziran način, s kakovostnimi nagrobnimi svečami in spominskimi dodatki Vestina.