splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina telegram.vestina.eu posluje v tem trenutku in do nadaljnega samo na območju republike Slovenije.

S spletno stranjo in spletno trgovino upravlja oziroma izvaja podjetje EMMA d.o.o., Rožna dolina 52, 4284 Lesce, vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču Ljubljana in matično številko 5311756000. Podjetje je davčni zavezanec (ID za DDV: SI35042478) (v nadaljevanju: EMMA).

Vse uporabnike prosimo, da natančno preučite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine (v nadaljevanju: pogoji), saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vanjo vstopite. Velja, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino pogojev in ste v dotične splošne pogoje privolili brez omejitev.

Splošni pogoji spletne trgovine vestina.eu so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Vsak, ki se registrira ali opravi nakup v spletni trgovini, se strinja s temi pogoji poslovanja.

 

Pogoji nakupa

Storitve spletne trgovine lahko koristite, ko se registrirate kot uporabnik, ali pa se odločite za hitri nakup brez registracije. Ob registraciji uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako njegovemu e-poštnem naslovu, geslo si uporabnik nastavi sam. Uporabnik lahko s svojim uporabniškim imenom dostopa do svojega profila, kadarkoli zamenja geslo in ima pregled nad svojimi dosedanjimi nakupi. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo ali s hitrim nakupom obiskovalec, ki mora biti starejši od 18 let, postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa na tej spletni strani. Z nakupom na spletni strani uporabnik vstopi v poslovno (pogodbeno) razmerje s prodajalcem.

Kupec, fizična oseba, lahko nakup opravi tudi brez predhodne registracije. Šteje se, da uporabnik (kupec) in EMMA ob nakupu skleneta pogodbo na daljavo. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Včasih je iz tehničnih razlogov onemogočeno poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do spletne strani. EMMA si zato pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne strani. Emma ne prevzema odgovornosti za nedelovanje spletne trgovine zaradi nezadostnega znanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne strani, nedelovanje storitve zaradi izpada telekomunikacijskega omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko za določeno časovno obdobje motile uporabo.

 

Ponudba, cene, popust in različne akcije

V spletni trgovini vestina.eu je možen nakup različnih potrošniških izdelkov namenjenih široki potrošnji.

Vse cene v spletni trgovini so izražene v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).
Za vsa naročila veljajo trenutno objavljene cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Cene izdelkov se lahko spremenijo kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Cene, ki veljajo v akciji za določen čas, so posebno določene, prav tako je jasno naveden poseben popust, ki se obračuna na blagajni.

EMMA ima pravico uporabnikom ponuditi različne akcije s popusti ali dodatne akcije ob nakupu več izdelkov ali določenih kompletov izdelkov. Te akcije in popusti bodo vnaprej objavljeni v spletni trgovini vestina.eu. Vse akcije so časovno omejene in kupec se nima pravice sklicevati nanje v času, ko določena akcija ne velja.

Obračun posameznih akcij se obračuna neposredno po izvršenem naročilu in je jasno razviden tudi na predračunu ter kasneje na računu.

 

Načini plačila

V spletni trgovini telegram.vestina.eu lahko naročene izdelke plačate:

  • po predračunu (ki ga prejmete po e-pošti) na račun podjetja EMMA,
  • s karticami (Mastercard, Visa),
  • preko sistema PayPal.

Želeni način plačila ustrezno označite ob zaključku naročila.

 

Dostava

Cena dostave se obračuna skladno s cenikom izbranega izvajalca dostave.

Po prejetem plačilu (razen v primeru izbire »po povzetju«) bomo naročene izdelke odposlali v roku enega do treh (1 – 2) delovnih dni. V primeru preobremenjenosti si pridržujemo pravico do podaljšanja tega roka. Če naročenih izdelkov trenutno ni na zalogi, EMMA na enega od danih kontaktov kupca obvesti o predvidenem datumu dobave oziroma dostave.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini vestina.eu. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih izdelkov niste dolžni poravnati. Kupec blago prejme dostavljeno na naslov, skladno s pravili izvajalcev poštnih storitev.

V primeru osebnega prevzema se strošek dostave ne zaračuna.

 

Račun

EMMA kupcu račun pošlje po e-pošti račun, ki je razčlenjen in vsebuje vse podatke o prodajalcu in kupcu ter vse stroške nakupa. Ustrezen DDV je jasno prikazan. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejši ugovori glede pravilnosti izdanih računov ne bodo upoštevani.

 

Preklic naročila

EMMA se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih izdelkov. Če želi kupec svoje naročilo preklicati po oddaji le-tega, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči po elektronski pošti shop@emma.si.

 

Odstop od nakupa

Kupec ima vedno pravico odstopiti od nakupa tudi po tem, ko je naročeni izdelek že prejel in ga lahko vrne brez obrazložitve. Postopek o tem je opisan podrobno na tej povezavi.

 

Stvarne napake, reklamacije in izvensodno reševanje sporov

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Postopki reklamacije, pritožbe in izvensodnega reševanja sporov so podrobno opisani na tej povezavi.

 

Omejitev odgovornosti

Podjetje EMMA d.o.o ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Podjetje EMMA d.o.o si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Podjetje EMMA d.o.o se bo v največji možni meri trudilo za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij navedenih v spletni trgovini vestina.eu. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave, zaloga ali cena spremenijo tako hitro, da EMMA ne uspe popraviti določenih podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo EMMA kupca obvestilo o spremembah in mu ponudilo rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh strank oziroma mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka. EMMA ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih EMMA v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. Če kupec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, prosimo, da to nemudoma sporoči na enega izmed kontaktov (link na kontakte) in s tem pripomore h kakovosti in ažurnosti spletnega mesta.

Vsebine v spletni trgovini so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja EMMA d.o.o prepovedana.

 

Podatki podjetja EMMA d.o.o.

EMMA, trgovina in proizvodnja d.o.o. (skrajšano ime: EMMA d.o.o.)
Rožna dolina 52
4248 Lesce
e-pošta: shop@emma.si
Identifikacijska številka za DDV: SI35042478
Davčni zavezanec: DA.
Matična številka: 5311756000
Srg vpisa: 2012/36948, 23. 02. 1990
Registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana
Transakcijski račun: SI56 0700 0000 3414 490 (Gorenjska banka d.d.)