Sožalno pismo je čudovito darilo, ki ga lahko poklonimo žalujočim. Bolečino in sočutje pa je velikokrat težko ubesediti. Da bi se izognili nelagodnim situacijam, smo za vas pripravili nekaj besedil, s katerimi boste lahko izrazili ljubezen in spoštovanje do preminulega, obenem pa žalujočemu poklonili lep spomin, ki ga bo hranil vso življenje.

Žalni telegram je izredno priljubljen dar ob izgubi, saj je lahko žalujočemu zelo v oporo. Zato je še posebej pomembno, kaj napišete v vaše sožalno pismo.

Ne glede na to, ali se udeležite pogreba ali ne, lahko žalujočemu poklonite sožalno pismo. V primeru, da je bil pokojni vaš prijatelj oziroma nekdo, ki vam je bil zelo blizu, je primerno, da sestavite daljše sožalno pismo.

Izrazite sočutje

»Ne premoremo besed, ki bi lahko omilile vašo bolečino ob hudi izgubi ljubljene mame.«

Vključite žalni verz (poljubno)

»Ljubljeni nikoli ne umrejo, dokler živijo tisti, ki jih imajo radi in se jih spominjajo.«

Opišite skupne spomine

Če ste si bili s pokojnim še posebej blizu, lahko vključite tudi pozitivne misli ali lepe spomine, ki sta jih delila. Izpostavite prav poseben dogodek, ki vaju bo večno združeval. Tovrstni spomini bodo žalujočemu močno v oporo tudi v poznejšem času, ko bo s toplino v srcu prebiral lepe misli posvečene preminuli dragi osebi.

Bodite v oporo

»Naše misli so z vami.«

Podpišite se

Na sožalnico ne pozabite napisati svojega imena. Najverjetneje ne boste edini, ki bo poklonil sožalnico, zato je smiselno, da se podpišete. V kolikor sožalnico podarjate kot družina, lahko dodate kot podpis »družina Novak«, »Janez z družino«, …

Primeri besedila za sožalno pismo

Ob izgubi vašega dragega očeta vam izrekamo globoko sožalje.

Ohranili ga bomo v najlepšem spominu.

Ne  premoremo besed, ki bi lahko omilile vašo bolečino ob hudi izgubi ljubljene mame.

Naše misli so z vami.

—-

Z (ime) odhodom je nastala neskončna praznina, ki jo bomo skušali napolniti z bogatimi spomini.

Hvaležni smo za dni, ki smo jih preživeli v njeni / njegovi bližini.

V teh težkih trenutkih ob izgubi vaše drage mame/očeta vam izrekam iskreno sožalje in globoko v srcih delim bolečino z vami.

Bil je moj prijatelj in bo za večno. Vedno se bom spominjal, ko sva … (dodajte spomin).

Pošljite sožalni telegram prek spleta

Če žalujočemu ne morate biti fizično v oporo, lahko žalni telegram pošljete tudi po pošti. V spletni trgovini Žalni telegram Vestina lahko oddate naročilo za žalni telegram s svojim osebnim sporočilom, poljubno pa lahko izberete tudi žalni verz iz seznama. Žalni telegram Vestina bomo žalujočemu dostavili na dom. V kolikor želite dodati še nagrobno svečo, pa lahko izbirate med žalnimi paketi, ki poleg visokokakovostnih nagrobnih sveč in spominskih nagrobnih dodatkov Vestina, vključujejo tudi sožalnico.