Tradicija je, da ob obisku pogreba ne pridemo praznih rok. Največkrat prinesemo nagrobne sveče in cvetje ali podarimo sožalno pismo. A kakšno žalno darilo je v resnici primerno podariti? V današnji objavi bomo govorili o žalnih darilih, da vam olajšamo izbiro in mogoče ponudimo kakšno idejo.

Prvi korak pred nakupom darila je, da se pozanimate, ali so žalujoči navedli posebne želje glede sprejemanja daril. Nekateri se namreč odločijo, da ob pokopu sprejemajo le cvetje, spet drugi pa le nagrobne sveče. Lahko pa namesto daril prosijo le za denarni prispevek, na željo pokojnika pa nekateri tudi zbirajo sredstva za njegovo poljubno dobrodelno organizacijo. To je zelo pomemben podatek, ki ga morate preverite, še preden se odpravite po nakupih.

Žalno pismo – sožalnica

Ob odhodu svojcev, znancev ali prijateljev se pogosto pojavi vprašanje, kako pristopiti do žalujočih, kaj jim reči. Velikokrat pa ob navalu čustev pozabimo, kaj smo želeli povedati. Svoje besede, čustva in spomine, ki nas vežejo na pokojnika, lahko tako napišemo tudi v žalno pismo. Žalno pismo je lahko lep spomin, ki ga bodo svojci hranili celo življenje. Če potrebujete nekaj usmeritev pri pisanju žalnega pisma, lahko preberete naš članek na tej povezavi: Kako napisati sožalno pismo ob smrti? | Žalni telegram Vestina

Sožalnico lahko izročite ob prihodu na pogreb ali pa jo pošljete po pošti. Svojo sožalnico za pošiljanje po pošti lahko naročite tudi tukaj:  Žalni telegram Vestina | Žalni telegram Vestina

Nagrobne sveče

Največkrat se ljudje odločajo, da kot žalno darilo poklonijo nagrobne sveče. Kakšno svečo boste izbrali, je lahko stvar osebnega okusa, ali pa jo izberete glede na priljubljene barve pokojnika. Trajnostna in okolju prijazna alternativa za klasično svečo je solarna sveča Vestina. Ker deluje s pomočjo sončne energije in gori do tri leta, bo zagotavljala vedno urejen grob, kar bo zelo razbremenilo tudi svojce. Solarna sveča deluje v vseh vremenskih razmerah in bo tudi po več letih gorenja ohranjala nespremenjen videz – kot takrat, ko ste jo podarili.

Žalni telegram Vestina

Žalni telegram Vestina je eleganten paket skrbno izbranih in visokokakovostnih žalnih izdelkov Vestina, ki bodo v tolažbo in oporo svojcem v najtežjih trenutkih življenja. Tudi takrat, ko se pogreba ne morete udeležiti, je lahko lepo žalno darilo tisto, s katerim boste svojcem sporočili, da mislite na njih, in jim pošiljate objem na daljavo. V naši ponudbi imamo različne žalne pakete s svečami in spominskimi dodatki Vestina. Poleg paketa nagrobnih sveč pa je priložena tudi sožalnica z vašim sporočilom. Žalni telegram Vestina lahko naročite po pošti na svoj naslov in ga podarite svojcem ob prihodu na pogreb, ali pa ga pošljete direktno na njihov domači naslov. Ponudbo žalnih paketov Vestina si lahko ogledate tukaj: Žalni paketi | Žalni telegram Vestina

Cvetje

Šopek, venček ali posamezne cvetlice? Ko kupujete cvetje, se prej pozanimajte, ali imajo svojci posebno željo glede barve cvetja, ki ji želijo slediti. Velikokrat se pri nakupu cvetja odločamo za različne oblike ikebane ali žalni venček s trakom, na katerega napišemo poljubno sporočilo. Lahko je to sporočilo zelo točno, recimo »bratu in stricu v slovo«, ali pa na njega napišemo samo »v slovo«.  

Zaključek

Včasih sta najlepše darilo objem in besede tolažbe, a vendarle bo vsak žalujoči hvaležen za majhne pozornosti, s katerimi mu boste izkazali svojo podporo. Sploh tiste, ki jih bodo lahko hranili za vedno.